Automatický šľahač na mlieko Hot & Cold

Pokiaľ ste milovníkom alebo milovníčkou mliečnych špecialít a radi experimentujete v podobe najrozmanitejších mliečnych nápojov, je pre vás JURA napeňovač mlieka priamo stvorený. Vďaka nemu totiž získate nadýchanú a hustú mliečnu penu a budete tak môcť popustiť uzdu svojej fantázii a vytvárať najrôznejšie nápoje. Od latte macchiata a horúcej alebo studenej čokolády k populárnym špecialitám ako je frappé a chai latte, vám JURA automatický šľahač na mlieko pomôže kedykoľvek dosiahnuť dokonalý výsledok.

Čisté línie s prepracovanými detailmi a zvolené materiály napeňovača umožňujú veľmi jednoduchú manipuláciu a súčasne jednoduchú údržbu. Prístroj je vybavený dvoma nadstavcami, ktoré umožňujú prípravu studeného, teplého alebo horúceho mlieka alebo mliečnej peny pomocou jediného ovládacieho tlačidla. Za tým všetkým stojí tichý elektromotor, ktorý poháňa nadstavec v nádobe na mlieko, bez toho aby prišli do priameho kontaktu.

Či už slúži napeňovač mlieka ako doplnok ku ktorémukoľvek kávovaru JURA, alebo ako pomocník pre všetkých milovníkov špecialít s mliekom, vďaka nemu budú nápadité recepty i umenie baristov rozmanitejšie ako kedykoľvek predtým.

Vyskúšajte s nami Iced Matcha Latte, Iced Chai Latte, Cold Romanoff, ledovou Kurkumu Latte alebo Swiss Alp Latte.

 

Iced Matcha Latte - sladký a jemný sen

na prípravu 1 pohára potrebujete:

  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžicu práškového čaju matcha
  • 2 lyžičky medu
  • 4 kocky ľadu

Kocky ľadu nasypte do pohára. V JURA automatickom šľahači na mlieko Hot & Cold si z daného množstva mlieka pripravte studenú mliečnu penu a už počas speňovania z neho zložte veko a pomaly pridávajte čaj matcha a med. Hneď ako sa speňovač mlieka zastaví, nalejte studenú mliečnu penu do pripraveného pohára s ľadom. Iced Matcha Latte je osviežujúci nápoj, ktorý Vás nabudí na dlhú dobu.

Pokiaľ tento tradičný japonský mletý čaj nepoznáte, tak matcha je sladká a jemná a v súčasnosti sa s obľubou používa do výrobkov s príchuťou zeleného čaju, vrátane zmrzliny, nealkoholických ovocných nápojov, latté, ale i čokolád. Je bohatá na antioxidanty, vitamíny, minerály a vlákninu. Zároveň obsahuje veľké množstvo L-theanínov, ktoré sú zdrojom prírodných aminokyselín a tiež teofylínu s podobnými účinkami ako má kofeín. Ide o čistý a prírodný produkt.

 

Iced Chai Latte - Chai čaj so studenou mliečnou penou

 

na prípravu 1 šálky potrebujete:

  • čerstvé mlieko
  • čajový koncentrát chai (40 ml)
  • 4 kocky ľadu
  • 1 štipku škorice

Čajový koncentrát chai nalejte do pohára, ktorý následne naplníte pripravenou porciou studenej mliečnej peny. Do šálky pridajte tiež kocky ľadu. Nakoniec mliečnu penu posypte štipkou škorice. Môžete podávať so slamkou.

  

Cold Romanoff - jahody a vanilka v nebeskom spojení

 

na prípravu 1 pohára potrebujete:

  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 40 ml vanilkového sirupu
  • 2 jahody

Jahody nakrájajte na jemné plátky, ktoré vložíte do pohára. V šľahači na mlieko Hot & Cold si pripravte studenú mliečnu penu a už počas speňovania z neho zložte veko a pomaly pridávajte vanilkový sirup. Keď sa speňovač mlieka zastaví, nalejte studenú mliečnu penu do pohára. Ideálne je použiť vysoký pohár, ktorý budete podávať so slamkou. Vrch peny môžete ešte dozdobiť jahodou.

 

Ľadová Kurkuma Latte - zlaté mlieko

 

na prípravu 1 pohára potrebujete:

  • 250 ml čerstvého plnotučného mlieka
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 2 lyžičky medu
  • 1 špička noža mletého zázvoru
  • 4 kocky ľadu

Do pohára vložte 4 kocky ľadu. V šľahači na mlieko Hot & Cold si pripravte studenú mliečnu penu a už počas speňovania z neho odklopte veko a pomaly pridávajte mletú kurkumu, med a zázvor. Akonáhle sa speňovač mlieka zastaví, nalejte studenú mliečnu penu do pohára. Čapičku mliečnej peny môžete dozdobiť troškou medu.

Kurkuma alebo indický šafran je korenie zo sušeného mletého podzemku kurkumovníka dlhého, ktorý sa vyznačuje svojou žlto-zlatou farbou. Hojne sa využíva v pakistanskej, indickej, perzskej i thajskej kuchyni a má vynikajúce protizápalové účinky.

 

Swiss Alp Latte - káva s bozkom čokolády

 

na prípravu 1 pohára potrebujete:

  • 250 ml čerstvého plnotučného mlieka
  • 1 espresso (45 ml)
  • 15 g horkej čokolády
  • 4 kocky ľadu

Čokoládu vložte do pohára. Bokom si do šálky pripravte espresso a nalejte ho do pohára s čokoládou a všetko miešajte pokým sa čokoláda nerozpustí. Potom pridajte kocky ľadu a espresso vychlaďte. V JURA automatickom šľahači na mlieko Hot & Cold si z daného množstva mlieka pripravte studenú mliečnu penu. Keď sa napeňovač zastaví, nalejte mliečnu penu do pohára s espressom a čapičku peny dozdobte nastrúhanou čokoládou.