PORADENSTVO: 0948 325 037(Po - Pi: 8-18 hod)
LaPrazirna GUATEMALA 1 kg
NOVINKA 2025 | Guatemala, oblasť El Rincón | 100 % Arabica Single Origin | sladká káva so strednou kyslosťou | s chuťou po kakaových bôboch a malinovom džeme | stredný stupeň praženia | balenie kávy 1 kg | ČERSTVÉ PRAŽENÉ KÁVOVÉ ZRNÁ – NAŠA VÝROBA – LaPrazirna
31,8 € (26,72 € bez DPH)
Skladom
Kód: 77329 | Záruka: 24 mesiacov (IČ 12)
LaPrazirna GUATEMALA je výberovou kávou Arabica Single Origin. Ide o sladkú kávu so strednou kyslosťou, ktorá si vás podmaní chuťovým profilom pripomínajúcim kúsky kakaových bôbov v kombinácii s malinovým džemom. Ide o exkluzívnu kávu, ktorá predstavuje to najlepšie z Guatemaly. Táto káva je vhodná predovšetkým na prípravu espressa, ale vychutnať si ju môžete i vo výraznejších mliečnych špecialitách.
Vlastnosti:
Guatemala, oblasť El Rincón, nadmorská výška 1.550 – 1.700 m n. m.
sladká káva s chuťou kakaových bôbov v kombinácii s malinovým džemom
vhodná predovšetkým na prípravu espressa
stupeň praženia: 3/5
kyslosť: 3/5
balenie kávy: 250 g
K dispozícii je tiež LaPrazirna GUATEMALA 250 g.
Napriek tomu, že kávu priviezli jezuitskí kňazi z Karibiku do Guatemaly už v polovici 18. storočia, počas sto rokov slúžila prevažne ako okrasná rastlina a záhradná plodina. Až v 50. rokoch 19. storočia začala jej komerčná produkcia, ktorá spustila širšie obchodovanie. Vulkanická pôda a rôzne mikroklímy sa ukázali ako ideálne podmienky pre pestovanie kávy v Guatemale. Behom jedinej generácie sa káva stala najdôležitejšou plodinou krajiny. V roku 1860 Guatemala vyviezla 140 000 libier kávy, a len o 25 rokov neskôr už exportovala viac ako 40 miliónov libier. Významnú úlohu v rozvoji pestovania a spracovania kávy hrali nemeckí prisťahovalci, ktorí boli autormi mnohých vynálezov a inovácií v oblasti mletia kávy. Až do prvej svetovej vojny smerovala väčšina guatemalskej kávy na export do Nemecka, potom sa hlavným odberateľom stali Spojené štáty.
Metódy pestovania kávy sú v Guatemale podobné ako v iných krajinách regiónu, ale Guatemala má oproti svojim susedom výhodu v hojnom množstve vody, vo vulkanickej pôde a veľmi odlišných mikroklímach.