JURA poradňa…
Viete, čo je jedným z najdôležitejších faktorov, aby ste z kávy dostali maximum? Nastavenie mlynčeka! Staňte sa svojím osobným sprievodcom dokonalým nastavením mlynčeka na kávu tak, aby bol každý dúšok skutočným zážitkom.
Mletie kávy je nesmierne dôležité – ovplyvňuje extrakciu, vyváženie chuti a arómy. Jemnejšie mletie má za následok intenzívnejšiu chuť so zvýraznením tónov čokolády a korenia. Toto mletie je vhodné na prípravu espressa. Hrubšie mletie naopak zvýrazní ľahšiu, ovocnú chuť, ktorá je vhodná pre jemnejšie mliečne špeciality.
Preto je veľmi dôležité vybrať si ten správny mlynček. Ide totiž o nepostrádateľného pomocníka pri hľadaní dobrej šálky kávy. A presne toto JURA vie, a preto sa neustále snaží zdokonaľovať mlecie mechanizmy. Najnovšou generáciou mlynčekov v kávovaroch určených na domáce využitie a menšie kancelárie je mlynček s označením P.A.G. 2. Nielenže dokáže dokonale pomlieť kávové zrná, ale disponuje tiež spätným chodom, kedy sa po domletí mlynček vyprázdni a je pripravený na ďalšie použitie.
Výber správneho stupňa mletia vyžaduje trochu experimentovania. Odporúčame začať na strednom stupni a potom upravovať podľa chuti. Rozdiel je zaručený!