Filtrujte vodu na kávu

Pokiaľ nemáte zdroj kvalitnej vody zo studne alebo prameňa, určite používajte filtre. Nejde len o to, že nebudete musieť odvápňovať. Predovšetkým vaša káva dostane úplne inú chuť! Bežná voda z mestského vodovodu je s chlórom a naviac tvrdá (niekde viac, niekde menej), čo nie je pre kávu ideálne. Chlór má negatívny vplyv na chuť a tvrdá voda ničí espresso stroje - "vodný kameň je zloba". Preto musíme vodu filtrovať. Niekde sa používajú zmäkčovače, ktoré veľmi zjednodušene povedané, vymieňajú vápnik a horčík za sodík. JURA dáva vysoké nároky na vodu, preto pripravila vlastné zložitejšie a sofistikované filtre. Tie spĺňajú najprísnejšie parametre. Voda má cca tretinovú tvrdosť oproti vode z vodovodu a cez uhlíkové a sedimentačné filtre sa odstráni chlór a ostatné "nečistoty", ktoré majú negatívny vplyv na chuť.