Espresso tonic sa stáva hitom

Medene zafarbené espresso, lenivo sa povaľujúce nad priehľadným bublinkovým lôžkom toniku, doplnené prúžkom čerstvého citrónu… To je výzva posledných rokov, ktorú má v svojej ponuke čím ďalej tým viac kaviarní. Pripraviť si tento trendy nápoj však môžete jednoducho i sami doma. S plne automatickými kávovarmi JURA to bude priamo hračka…

Nestane sa každý deň, že by ste narazili na chuť, ktorá Vás naozaj prekvapí. Pre nás toto spojenie dokonalého espressa a toniku prekvapivým naozaj bolo, a išlo o prekvapenie veľmi príjemné. Každý samozrejme pozná chuť espressa, ktorá je už sama o sebe ľahko horkastá, a pokiaľ sa zmieša s horkosladkým tonikom, dejú sa zázraky. Zrazu si všimnete chute a vône, ktoré Vám doteraz v tomto spojení vôbec nenapadli. Samozrejme, že záleží nielen na druhu kávy, ale tiež na druhu toniku, z ktorých budete výsledný nápoj pripravovať. Pri príprave niečoho tak minimalistického totiž rozhoduje každý detail.

Espressotonic

 

Espresso tonic alebo Tonicpresso 

na prípravu jedného pohára potrebujete:

  • 1 espresso (45 ml)
  • tonic
  • kocky ľadu
  • čerstvý citrón/pomaranč na ozdobenie 

Do pohára najprv vložíme kocky ľadu a potom nalejeme tonic. Do vedľajšej šálky si pripravíme espresso, ktoré následne opatrne prelejeme do pripraveného pohára s tonikom tak, aby sa nám tieto dva nápoje zmiešali len zľahka. Okraj pohára dozdobíme plátkom citrónu/pomaranču a môžeme podávať. 

A jeden malý tip na záver – tento nápoj si môžete pripraviť i v alkoholickej verzii a to tak, že pridáte malé množstvo ginu. Osviežujúci bude i tak.